اینفوگرافی: ۱۰ کارآفرین‌ بسیار موفقی که از تحصیل انصراف داده‌اند.

۱۴ آذر ۱۳۹۳  ·   زمان مطالعه 2 دقیقه


بدون دانشگاه رفتن هم می‌توان موفق شد: ده کارآفرین‌ بسیار موفقی که از تحصیل انصراف داده‌اند.

( برای دیدن تصویر بالا در اندازه بزرگتر بر روی آن کلیک کنید.)

طبق نوشته‌ی کتاب اثر فیس‌بوک، چند ماه قبل از آن‌که زاکربرگ «پنج دقیقه‌ای تصمیم بگیرد» که از هاروارد انصراف دهد، او در نیمه‌ی راه بود. یادگیری بدون مدرسه و دانشگاه یک‌جورهایی یک تم درمیان کارآفرین‌ها است. فهرست انصراف‌ازتحصیلی‌های میلیاردر بسیار بلند است. مایکل دل بعد از یک سال حضور در دانشگاه تگزاس، انصراف داد. ولی این موضوع را به والدینش نگفت. لری الیسون بعد از آن‌که مادرش فوت کرد، دو بار از تحصیل انصراف داد.

بیل گیتس سه سال در هاروارد دوام آورد. او حتی واحدهای کافی برای فارغ‌التحصیل‌شدن هم گذراند. اما فارغ‌التحصیل نشد. او پس از آن‌که درباره‌ی کامپیوتر جدید در یک مجله مطلبی خواند، ذهنش را آماده‌ی انصراف کرد: «ما می‌ترسیدیم که اگر صبر کنیم، یک نفر دیگر کار را انجام دهد. تصمیم سختی بود و من می‌دانم که پدر و مادرم هم نگران بودند. من هرگز کسی را تشویق به انصراف از تحصیل در مدرسه و دانشگاه نمی‌کنم، ولی برای من، این تصمیم درستی بود.» سی‌ودو سال بعد، او آن مدرک (افتخاری) هاروارد را گرفت. حداقل مجبور نبود برای تحصیل بیشتر، پولی پرداخت کند.

همه برای این‌که سریعاً یک شرکت بزرگ راه‌بیاندازد از تحصیل انصراف نداد. بعضی‌ها هم برنامه‌ای نداشتند. مثلاً استیو جابز. او به این دلیل از دانشگاه انصراف داد که خرج زیادی داشت. اما به محض این‌که انصراف داد، به کلاس‌های رایگان رفت. برای مثال، او خطاطی را به همین شکل آموخت. والدین بیولوژیکی استیو از کسانی که او را به فرزندی پذیرفتند، قول گرفته بودند که استیو از دانشگاه فارغ‌التحصیل شود، ولی این اتفاق نیفتاد.

اما بعضی از والدین هم انصراف کودکانشان از تحصیل را پیش‌بینی می‌کنند. دکتر زاکربرگ یکی از آن‌هاست. او می‌دانست که پسرش انصراف خواهد داد.

امروزه برای متوسط مردان آمریکایی، پس از کسر همه‌ی هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم در طول عمر، یک مدرک دانشگاهی تقریباً سیصد و شصت و پنج هزار دلار آب می خورد. برای زنان (که هنوز هم کمتر از مردان درآمد دارند) صد و هشتاد و پنج هزار دلار. اگر تصمیم انصراف از تحصیل دارید، تمام کاری که باید انجام دهید این است که آن اعداد را با کاری که با پولتان می‌توانید انجام دهید، مقایسه کنید، همان پولی که صرف هزینه‌های تحصیل می‌کنید.
منبع

12 پاسخ به “اینفوگرافی: ۱۰ کارآفرین‌ بسیار موفقی که از تحصیل انصراف داده‌اند.”

  1. فواد گفت:

    به نظرم نمیشه این نسخه را برای همه پیچید و عوامل مختلفی توی موفقیت این آدمها والبته آدمهایی که تحصیلاتشان را تکمیل کرده اند وجود دارد . مدیرعامل گوگل و acer تحصیلات دکترا دارند . آیا مثلا درسته که بگیم خوب بقیه هم باید دکترا بگیرند قطعا نه . این درس خواندن یا نخواندن موضوع مهم و تاثیر گذاری توی پایه گذری کسب و کار نیست . بزارید داستان را از زاویه ای دیگه ببینیم
    فرض کنید زاکربرگ انصراف نمیداد و فیس بوک تاسیس نمی شد آیا دنیا دچار خلا بی فیس بوکی می شد ؟ خیر در همان زمان شبکه های اجتماعی دیگه ای بودن و قطعا اونها هم میتوانستند با جذب سرمایه و اسخدام افراد خلاق یک فیسبوک مثلا با نام دیگه درست کنند چون بازار و سرمایه گذار و نیروی انسانی و همه وجود داشت و بدون زاکربرگ هم چیزی مثل فیس بوک درست میشد . پس اصل قضیه خود سیستم موجود بوده نه یک جزء از سیستم .
    به هر حال اگر بخواهیم سطحی به این قضایا نگاه کنیم مطلب جالبی نوشتید ممنون و البته طرفداران مطالب سطحی هم بیشتر هستند قطعا .

    • فرزین گفت:

      طرز فکرت اشتباهه.درسته که اگه مارک فیسبوکو درست نمیکرد بقیه شبکه اجتماعیا بودن ولی فیسبوک الان مث یک قاره مجازیه انقد کاربراش زیادن.اون انصراف تحصیل داد تونست فرد بسیار معروفی بشه وگرنه برنامه های اجتماع دیگه اگه پرطرفدار بودن الان اونا معروف بودن.اون فقط به خودش فکر کرد و فکرش هم درست بود.

  2. رضا گفت:

    به نظرم این جور مطالب خوش کردن دل آدم های تنبل هست ، اگه دقت کنید همه ی این انصراف داده ها تو دانشگاه های بزرگی تحصیل می کردن . اونوقت اونایی که تو پاس کردن ریاضی 1 دانشگاه چرند و پرندشون موندن دم از هدر رفتن استعدادشون میزنن
    به نظرم به موفقیت دانشگاهی باید بیشتر به عنوان وظیفه شناسی و مسئولیت پذیری نگاه کرد تا هوش و استعداد ، همه با فیسبوک ، بازی ، ویگردی ….. حال می کنن اما اون جونی که به خاطر رسیدن به هدفش با سخت ترین اراده ها تلاش می کنه معمولا تو شغلش هم به درجه های بالایی می رسه

    • hadi گفت:

      کاملا موافق ام… مثل اینه که طرف تو دانشگاه شریف قبول بشه و بعد ۵ ترم انصراف بده…همون رسیدن به دانشکاه شریف خودش موفقیت بزرگیه

  3. Javid گفت:

    هدف ها هستن که مسیر رو مشخص میکنند.

  4. امید حصاری گفت:

    برای تمامی این عزیزان احترام قائل هستم اما راه پیروزی این ها از انصرافشان نبوده انها هر یک بروزترین اطلاعات زمان خودشان راداشته اند و یجورایی یک مجله شبیه گوگل الان رو همگی مطالعه میکرده اند لذا کالج نرفتنشان باعث موفقیت نبوده.
    بلکه بنیانگذاران گوگل که کالج دیده اند بسی از هریک از انان بهتر هستند. از نظر نوع کسب و کار البته.
    پیگیر بودن و دانستن اینکه زمان ما حال حاضر کجاست و چه میخواهد مهم است به درسو دانشگاه ربطی ندارد. البته پیشنهاد میکنم مثل من از درس خواندن در دانشگاهای ایران بگذرد چون رسما وقت تلف کردن است بجاش خودتان کتابهای مورد نیاز خودا تهیه و مطالعه و تحقیق را شروع کنید.

  5. وحید هاتفی گفت:

    نه به نظره درست ترین کار در ایران با توجه به شرایط موجود آکادمیکی ترک تحصیله، اگر کسی دم از پذیرفتن مسئولیت و هدر ندادن وقت خودش دم میزنه بایستی این رو هم در نظر بگیره که کلا شرایط آکادمیک و محیط اون خلاقیت کش هستش و انسان رو دچار فکر سیستماتیک میکنه! و اجازه فراتر اندیشیدن رو به انسان نمیده! به خصوص در ایران که این مسئله به وفور مشاهده میشه، به نظره من افرادی که با موضوع آکادمیک موافقت میکنند افرادی هستن که خودشون زمانشون رو در این گونه مکان ها گذروندن و پذیرفتن اینکه این عمل در زندگی چه فرصت هایی رو از اونها گرفته کمی سخته! شرایط آکادمیک جوابگوی رشد سریع دنیای فناوری اطلاعات نیست،این یه مسئله واضحه، خیلی از انسان هایی که در شرایط درسیشون ضعیف هستن بیشتر از این که به مسعولیت خودشون نگاه کنند به این نگاه میککند که این گونه واحد های درسی در کجا و کی به کار می آیند و بعد از اینکه به نتیجه خاصی نرسیدنند نسبت به اون بی توجه میشند و این یه واقعیته!

    • سامان سینایی گفت:

      موافقم با این نظر

      تا در مسیر یک استارتاپ قرار نگیری متوجه نمی شی چرا بعضی ها قید تحصیل رو می زنن. اینکه یک استارتاپ چه ریسک هایی دارد و چه زمانی از شخص می گیرد. من بر این باورم تنبل خطاب قرار دادن کمی بی انصافی باشه چون یک پیش قدم زندگی خودش رو وقف می کنه و در کنارش خیلی ها شاغل می شوند و حتی همان تحصیلات عالی ها باید استخدام این پیشگامان شوند.

      به نظر من سیستم تحصیلی آکادمیک برای برخی رشته ها الان دیگر جایی ندارد و عده ای که به هر دلیلی آن را انتخاب می کنند باید بر صندلی ها بنشینند تا شخصی که یک مقاله را خوانده برای آنها یک مطلب کوچک را تدریس کند.

      فریلنسر بودن و جزو سیستم آکادمی نبودن اصلا آسان نیست.
      پیشگام شدن هم آسان نیست.

      هیچ فیسبوک و مشابه فیسبوکی بدون مارک درست نمی شد.

      با اطمینان می گویم که دانشگاه رفتن و بعدا بر سر کاری رفتن با حقوقی ثابت بسیار آسان تر از راه اندازی کوچکترین کسب و کار مستقلیست.

      سپاس

  6. مهدی گفت:

    بسیار عالی بود فقط باید چند نکته رو در نظر داشت:
    اینکه این چنین افرادی که دنیا را عوض کردن واقعا از نظر تلاش و پشتکار تک بودن. اونقدر تیزهوش بودن که انصراف از تحصیل مشکلی براشون پیش نیاورد. هر کسی نمیتونه با ترک تحصیل کردن موفق بشه مگر اینکه واقعا خاص باشه و ایده های بزرگی تو سرش داشته باشه. زندگینامه بیشتر این اشخاص را مطالعه کردم و به دوستان هم پیشنهاد میکنم زندگینامه این افراد را بخونند و ببین اگه واقعا تلاش و زحمتی که اون ها کشیدن رو حاضرن بکشن پس انصراف از تحصیل مشکلی براشون پیش نمیاد.
    ولی خیلی از افراد تحمل سختی را ندارند و به اینکه یکجا استخدام بشن راضی هستن.
    بیل گیتس روزی بیش از16ساعت کار مفید میکرد.
    در نهایت باید بگم که یکی از راه های موفقیت این هست که پل های پشت سرت رو خراب کنی تا بدونی هیچ راه برگشتی نداری.
    باید اونقدر به هدفت ایمان داشته باشی که حاضر باشی بخاطرش از همه چی بگذری مثل نیکلا تسلا که مرد فوق العاده ای بود و ایشان هم دانشگاه رها کردن

  7. سامان سینایی گفت:

    موافقم با این نظر

    تا در مسیر یک استارتاپ قرار نگیری متوجه نمی شی چرا بعضی ها قید تحصیل رو می زنن. اینکه یک استارتاپ چه ریسک هایی دارد و چه زمانی از شخص می گیرد. من بر این باورم تنبل خطاب قرار دادن کمی بی انصافی باشه چون یک پیش قدم زندگی خودش رو وقف می کنه و در کنارش خیلی ها شاغل می شوند و حتی همان تحصیلات عالی ها باید استخدام این پیشگامان شوند.

    به نظر من سیستم تحصیلی آکادمیک برای برخی رشته ها الان دیگر جایی ندارد و عده ای که به هر دلیلی آن را انتخاب می کنند باید بر صندلی ها بنشینند تا شخصی که یک مقاله را خوانده برای آنها یک مطلب کوچک را تدریس کند.

    فریلنسر بودن و جزو سیستم آکادمی نبودن اصلا آسان نیست.
    پیشگام شدن هم آسان نیست.

    هیچ فیسبوک و مشابه فیسبوکی بدون مارک درست نمی شد.

    با اطمینان می گویم که دانشگاه رفتن و بعدا بر سر کاری رفتن با حقوقی ثابت بسیار آسان تر از راه اندازی کوچکترین کسب و کار مستقلیست.

    سپاس

  8. رضا گفت:

    نکته ای که انگار کمتر کسی بهش توجه کرده، جدای از این که اصلن ترک تحصیل خوب است یا بد است ؟؟ اینه که همه این آدمای موفق تو یه بازه زمانی از نظر سن تصمیم گرفتن ، شروع کردن و ………. ،
    یه مقدار برای خودم که وارد دهه 4 زندگیم شدم غم انگیز بود :(

  9. محمد گفت:

    تو این مملکت هیچ برنامه ای برای 90درصد از دانشگاها وجود نداره.سیاست دولت در این زمینه قطعا تباهی عمر و وقت چندین ملیون نفر فقط برای محدودیت افکار عموم و به کار گیری برده هایی به عنوان کارمند هستن.
    انصراف زمانی خوب نیس که تو مسیر درست تحصیلی باشی .
    قطعا این آب خاک درسته زاد گاه ماست
    ولی قبول کنیم سیاستی در هر زمینه جز پیش بردن منفعت حکومت نیس از هزار فقط یک نصیب میشه اونم ساید

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*