۱۰ گام برای طراحی سایت ها و صفحات معرفی محصول اثرگذار – بخش اول

۳۱ خرداد ۱۳۹۴  ·   زمان مطالعه 6 دقیقه


رای شما که محصول یا سرویس خود را ساخته اید و می خواهید به فروش برسانید یا پیش از تولید می خواهید فرضیاتتان را درباره عکس العمل بازار نسبت به محصول یا خدمت تان بررسی کنید (که البته کار درست تر هم همین است) وقت آن رسیده است که یک وب سایت (یا صفحه فرود – Landing Page) درست و حسابی برایش بسازید.

اگر شما خودتان طراحی سایت بلد هستید یا از کسی دیگر برای این کار کمک می گیرد، نکاتی که در ادامه آورده می شود را به دقت در نظر بگیرید. چه محصول شما یک برنامه (اپ) گوشی همراه باشد چه یک خدمت اینترنتی، و چه یک محصول فیزیکی، این نکات به شما کمک خواهند کرد که صفحاتی که طراحی می کنید، به بهترین شکل ممکن، تبدیل شوند به ابزاری قوی برای معرفی محصول، جلب توجه مشتری و تبدیل مشتریان احتمالی به خریداران محصولات شما.  و افزون بر آن، بهترین و با ارزش ترین اطلاعاتی که شما در راستای تایید یا رد فرضیاتتان لازم خواهید داشت را به شما خواهند داد.

یک اشتباه رایج و تکراری:

اغلب صفحات فرود که طراحی می شوند بیش از اندازه به روی «ویژگی های» محصول متمرکز می شوند در حالی که این کافی نیست. آنچه که باید برای مشتری برجسته شود، مهمتر از ویژگی های محصول، مزایا و منافعی است که مشتری با خریدن و استفاده از محصول شما به آن دست پیدا می کند.

افراط روی نشان دادن ویژگی ها، ارتباط روانشناحتی مشتری را با محصول شما قطع می کند. چرا که مشتری ای که در حال جستجوی یک راه حل، به سایت شما رسیده است، به دنبال رفع یک نیاز است و در گام اول این، تنها چیزی است که برایش مهم است. بنابراین، تبلیغ بیش از اندازه درباره اینکه محصول شما چه امکانات و ویژگی هایی دارد، او را از درک درست محصول یا خدمات شما دور می کند. در نهایت آن مشتری احتمالی با خود خواهد گفت: «این محصول واقعا چه کاری انجام می دهد؟»

یک صفحه فرود خوب هم باید مزایای محصول و هم ویژگی های کلیدی آن را شفاف و برجسته، بیان کند. در چنین صفحه ای باید زبان و لحنی استفاده شود که با مخاطبان هدفتان (همان هایی که شما می خواهید نیازشان را رفع کنید) هماهنگ و قابل درک باشد.

سوال مهم این است که: از کجا شروع کنید؟

برای طراحی یک صفحه فرود مناسب، گام های زیر را به ترتیب طی کنید.

۱.    بر روی «نیازی که باید رفع شود» تمرکز کنید:

یک محصول مشخص، مشتریان متنوعی از نظر جنسیت، سن، سطح تحصیلات، و … دارد. این تنوع گاهی آنقدر زیاد است که نمی توان الگویی را برای مشتریان آن محصول متصور شد. اما همه آن مشتریان در یک چیز مشترک هستند و آن، نیازی است که آن محصول ازشان رفع می کند، کاری است که آن محصول برایشان انجام می دهد. پیش از اینکه دست به طراحی تبلیغات و بازاریابی بزنید، باید اول درک عمیقی از کاری که مردم با خریدن محصول شما می خواهند انجام دهند بدست آورید. باید کشف کنید چه چیزی موجب بوجود آمدن نیاز برای چنین محصولی در آن ها شده است و کسانی که می خواهند چنین محصولی بخرند در اصل دنبال چه چیزی هستند.

آقای پروفسور کلیتن کریستنسن، استاد دانشگاه هاروارد و مشاور بازاریابی شرکت های بزرگی مانند اینتل و P&G، چارچوب فکری و عملی را برای کشف این نیاز ابداع کرده است که در دوره برندسازی به روش بزرگان به صورت فشرده اما دقیق همراه با مثال های فراوان آن را آموزش داده ایم.

به طور خلاصه بر اساس آن چارچوب، برای اینکه نیاز مشتریان را درک کنید باید:

  •  مشاهده کنید: مشتریانتان را زیر نظر بگیرید و ببنید با محصول شما چه کارهایی انجام می دهند و چگونه از آن استفاده می کنند
  • مصاحبه کنید و از مشتریان یاد بگیرید: ساز و کاری را برای دریافت و پالایش بازخوردهای با ارزش از مشتریانتان ایجاد کنید
  • با مشتریانتان همدلی کنید: در مسیر استفاده از محصولاتتان کنار و همراه مشتریانتان باشید و روابط عمیق تری از رابطه سطحی فروشنده و خریدار برقرار کنید
  • به هم به تکامل برسید: مشتریانتان گاهی به روش ها و مقاصدی از محصولاتتان استفاده می کنند که شما هرگز فکر را نکرده بودید. این یک فرصت مهم برای کشف نیازهای جدید در مشتریان است.

بیشتر بدانید: چگونه محصولات و خدمات کاربردی طراحی کنید، و بر اساس آن ها برندهای با ارزش و غیرقابل رقابت بسازید؟

 

۲.    پیام ارتباطی: مشتریان را هدایت کنید

در مرحله بعد باید یک قالب برای پیام هایی که  مربوط به هر نیاز است تهیه کنید که این شامل تمامی محتوایی می شود که شما در ارتباط با آن نیاز می خواهید در صفحه قرار دهید.
برای اینکه قالب مورد نظرتان را بدست آورید، به پرسش های زیر باید بتوانید پاسخ دهید:

  • چه اهمیتی دارد: مشکلی که ما مدعی هستیم حل می کنیم، چیست؟
  • نیازی که باید رفع شود: چه نیازی مردم را وادار می کند تا محصول ما را بخرند؟
  • فعالیت های ما: چرا باید مردم محصول ما را برای رفع آن نیاز  بخرند؟
  • چگونه: چه ویژگی هایی، محصول ما را قادر به رفع آن نیاز خواهد کرد؟
  • مخاطبان: چه کسانی به دنبال استفاده از چنین محصولی هستند؟
  • کلمات کلیدی: این افراد دنبال چه چیزی می گردند؟
  • رقابت: چه کسانی محصولات مشابه / رقیب دارند؟
  • مزیت رقابتی: مزیت محصول ما نسبت به رقبایمان چیست؟
  • مشتریان: چه کسانی در حال حاضر از این محصول استفاده می کنند؟

Ring.com Landing Page

۳.  سایت تان را به صورت ارگانیک برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید

اگر مخاطبان هدف شما نتوانند سایت شما را روی اینترنت پیدا کند، کل سایت بی فایده خواهد شد. کسانی که به دنبال راه حل یا محصولی که بتواند نیازشان را رفع کند هستند، اگر محصول مشخصی را در نظر داشته باشند که فقط با نام آن محصول، دنبالش می گردند وگرنه با استفاده از کلمات کلیدی آن را جستجو می کنند. اگر سایت شما با جستجوی چنین کلماتی در گوگل، جزو نتایج بالا بود بسیار خوب است اگر نه، این رقبای شما هستند که جاهای بالاتر را گرفته اند. بنابراین باید کلمات کلیدی مرتبط با محصول و راه حل خودتان را کشف کنید و آن ها را حتما در عنوان صفحه و آدرس سایت (به انگلیسی) بکار ببرید.

این روش، یکی از اورگانیک ترین و ساده ترین تکنیک ها برای بهبود رتبه شما در گوگل است.

 

۴. از مشتریانتان قهرمان بسازید:

به مشتری نشان دهید که محصول شما نیازش را رفع خواهد کرد. سایت یا صفحه محصول شما چند ثانیه بیشتر فرصت ندارد تا توجه بازدیدکننده را به خود جلب کند. در نتیجه باید کاری کنید که بازدیدکننده به صورت شفاف بفهمد که محصول شما می توان نیاز مورد نظرش را برطرف کند. برای این کار، می توانید از تصویر سازی استفاده کنید، مشتریانتان را قهرمانانی نشان دهید که با استفاده از محصول شما، نیازشان رفع شده است!

این تصویرسازی معمولا شامل ۲ بخش است:

  • از بازدیدکننده سایت، سوالی را درباره نیازی که او را به سایت شما کشانده است بپرسید. یک تصویر یا طراحی متناسب با این نیاز تهیه کنید و در کنار متن قرار دهید.
  • راه حل را ارائه کنید. بازهم از یک تصویر یا طراحی جذاب و مناسب، بر اساس تصویر قبلی، استفاده کنید تا این موضوع که محصول شما مشکل را حل می کند نشان دهد.

همانطور که گفته شد فرصت شما برای جلب توجه مشتری کوتاه است پس باید از تصاویر، طراحی ها و متونی استفاده کنید که خلاقانه، ساده و قابل فهم، و جذاب باشد. یک روش برای این کار، استفاده از طراحی یا عکس های اصطلاحا «قبل و بعد» (Before – After) است و تکنیک پارالکس در طراحی وب به خوبی می تواند در اینجا استفاده شود.

 

۵. به مشتریان نشان دهید چه کارهایی می توانند با محصول شما انجام دهند:

برخی از مشتریان احتمالی شما که می دانند چه می خواهند، دوست دارند مطمئن شوند آن چه را نیاز دارند انجام شود، محصول شما قادر به انجام است. برخی دیگر، نیاز را احساس کرده اند اما نمی دانند چگونه باید آن را برطرف کنند. بنابراین باید به هر دو دسته نشان دهید که محصول شما به راحتی قادر به رفع نیازهای آنها است و با خرید و استفاده از آن، نیازشان رفع می شود و حتی شاید علاوه بر آن، نیازهای دیگری را بتواند برطرف کند.

برای این کار، هر کدام از نیازهای اصلی را به نیازهای کوچکتر بخش بندی کنید و سپس نشان دهید هر نیاز کوچک، به چه شکل رفع خواهد شد.

 

نوبت شماست:

شما برای طراحی یک صفحه فرود مناسب چه کارهایی انجام می دهید؟ کدامیک به نظر شما مهمترند؟ لطفا نظرات ارزشمندتان را با استفاده از فرم زیر با من و همراهان خوشفکری در میان بگذارید.

8 پاسخ به “۱۰ گام برای طراحی سایت ها و صفحات معرفی محصول اثرگذار – بخش اول”

  1. فواد گفت:

    چند مورد دیگه که میشه بهش اشاره کرد .

    1. ازشان بخواهیم که بخرند ! بعضی وقتها مشتری تا آخر صفحه شمار رو میخونه و بعد نمیدونه چطوری باید بخره و شرایط فروش چطوریه .

    2.به سه دسته مشتریان منطقی و عرفی و احساسی پاسخگو باشیم ولی صفحات اول و نگاه اول برای مشتریان احساسی طراحی و نوشته بشود

    3.متنهای طولانی را به پاراگراف های کوتاه و دقیق و ساده تغییر بدهیم طوری که هر پاراگراف شروع و پایان یک مطلب و یا امکانات مشخص باشه

  2. احمد گفت:

    سلام سپاس ویژه از سایت خوبتان
    * مطالب کاملا علمی و دقیق *

    ای کاش میشد کمی درباره تاثیر عکس های خوب و با کیفیت توو سایت
    در مخاطب
    مطلب می گذاشتید

    مثلا این که تاثیر عکس خوب بیبشتر است یا یک نوشته
    مخاطب اول کدام یک را می بیند اول عکس را یا اول نوشته را ؟
    اصولا وقتی ما وارد یک سایت میشم جذب عکس هاش میشیم یا نوشته هاش ؟

    آیا میتوان گفت کمترین تاثیر عکس را این گونه دانست که یکی از بزرگترین شبکه های اجتماعی دنیا صرفا به جهت اشتراک گذاری عکس بوجود آمده یعنی تاثیر عکس اینقدر بالاست ؟؟؟

    به نظره من عمده اشکال سایت فارسی زبان اینه که از عکس های با کیفیت استفاده نمیکنن یا اگر هم استفاده کنن اونقدر کیفیت شو میارن پایین که دیگه چیزی ازش نمی مونه

    جذابیت سایت رو فدای ترافیک مصرفی میکنن یا مثلا این که مخاطبین شاید سرعت اینترنتشون پایینه همه بتونن عکس ها و مطالب رو ببینن که سرعت لود صفحات بالا باشه

    البته اونم به خاطر اینه که ترافیک سایت شون الکی مصرف نشه متاسفانه

    فکر کنم ما دیگه نباید نگران سرعت اینترنت مردم باشیم
    چون هر کی که اینترنت باز باشه اصلا منتظر اینترنت خونگی دایال آپ نمیمونه و میره پرسرعتشو میگیره که الان اکثر مردم اینترنت پر سرعت دارن
    در نهایت اینکه نباید ظاهر و زیبایی سایت و عکس ها رو به خاطر سرعت اینترنت مردم کم کنیم و فدای اون کنیم که در نهایت ضربه اصلی به سایت خودمون میخوره
    الان شما سایت آپارات رو در نظر بگیرید رتبه 5 یا 6 الکسا رو داره یعنی پر بازدید ترین سایت ایرانی خدا وکیلی این مسولان سایت ها این همه که میگن سرعت اینترنت مردم پایینه پس چی جوری آپارات این رتبه رو داره ؟ مگه با سرعت پایین میشه فیلم دید ؟ پس چرا کیفیت سایت هاشونو اینقدر پایین میارن ؟

  3. هادی گفت:

    آقای عباسی عزیز
    من به عنوان کارشناس شبکه کار می کنم و مدت زیادی از روز رو پای اینترنت هستم
    با همکارم تصمیم داریم یه کسب و کار اینترنتی در زمان های فراغتمون که پای اینترنت هستیم(به نسبت ایران اینترنت قابل قبولی هم داریم) راه بندازیم
    منتها به ایده ای نرسیدیم که به اون اندازه گیرا باشه و تفاوتی با کارهای دیگه ای مثل مرکز دانلود و فروشگاه و غیره باشه
    لطفا اگر راهنمایی دارین بگین

  4. محمد براتی گفت:

    صفحات فرود، صفحات تایین کننده‌ای در فروش شما هستند. طراحی اصولی این صفحات می‌تواند فروش شما را چندین برابر کند.

  5. برندسازی گفت:

    مطالبی مفید و اموزنده در جهت بازاریابی اینترنتی بود تشکر

  6. علیرضا گفت:

    سلام مطالب خوب بود و به موارد درستی اشاره کردید . ممنون

  7. ashena گفت:

    خیلی عالی بود من که شخصا برای شروع جدی کسب و کار حتما موارد گفته شده را یاداشت و پاسخ سوالات را پیدا و بعد محصول را محرفی می کنم .
    من الانم شروع کردم ولی جدی نیست و باید جدی شروع کرد.
    آیا شما می توانید برای کسب و کار ما هم مشاوره بدید ؟
    ممنون از شما

  8. پیکو فان گفت:

    تا چند سال پیش استفاده از مبایل برای وب گردی کار خیلی سختی بود اما با طراحی و پیشرفت باعث شدن که ما بتونیم به راحتی از طریق تلفن های همراهمون یا تبلت هامون کنکاو تو وب رو هم انجام بدیم.

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*