با نگاهی به گذشته، در میان تعداد فراوان استارتاپها، بهترینها کاملاً آشکار به نظر میرسند. دلیل آن این است که وقتی ما به عنوان کاربر یک استارتاپ را مییابیم، آنها دیگر به نقطه رشد انفجاری خود رسیدهاند.
ایجاد یک استارتاپ خوب با یک ایدهی خوب کار ممکنی است، اما استارتاپهای بزرگ اغلب نتیجهی ایدههایی هستند که اگر آنها را قبل از راهاندازیاشان میدیدید، مضحک به نظر میرسیدند.
این جملهی درستی است که: اگر استارتاپها اینقدر واضح بودند، کس دیگری قبلاً آنها را انجام میداده است.
از خودتان بپرسید، اگر شما سرمایهگذار بودید و با یکی از این ایدهها روبرو میشدید، واکنشتان چه بود؟
Facebook – دنیا به مای اسپیس و یا فرینداستر دیگری نیاز دارد، الیته با چند سال تاخیر! فیسبوک را فقط برای آدمهای پرکار و همیشه مشغول، ضداجتماعی، و کتوشلوارپوشها درست میکنیم. کمکم دیگران هم به ما ملحق خواهند شد، چون دانشجویان دانشگاه هاروارد خیلی باحال هستند.
Dropbox – ما میخواهیم یک سایت اشتراکگذاری فایل و همگامسازی بسازیم؛ آنهم در زمانی که بازار دارای یک دوجین از آنها است که توسط شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت حمایت میشوند، تازه هیچکس هم از آنها استفاده نمیکند. استارتاپ ما فقط یک کار را خوب انجام میدهد، و شما باید تمام محتوای خود را برای استفاده از آن جابهجا کنید.
Amazon – هرچند کاربران اینترنت هنوز از استفادهی کارتهای اعتباری در فضای وب میترسند، اما ما میخواهیم به صورت آنلاین کتاب بفروشیم. هزینهی ارسال هم همهی پساندازشان را میخورد. البته آنها این کار را برای راحتی انجام خواهند داد، هرچند که مجبور باشند یک هفته برای کتاب صبر کنند.
Mint – همهی اطلاعات حساب بانکی و کارت اعتباری خودتان را به ما بدهید. ما آنها را با فونتهای زیبا مینویسیم و به شما برمیگردانیم. برای اینکه احساس ثروتمندی کنید هم، آنها را با رنگ سبز مینویسیم.
iOS – یک برند تازه در سیستم عامل که حتی یک برنامه از میلیونها برنامهای که برای مک او اس، ویندوز یا لینوکس ایجاد شدهاند را اجرا نمیکند. فقط اپل میتواند برای این سیستم عامل برنامه بنویسد. تازه Cut و Paste هم ندارد.
Google – ما بیستمین موتور جستجوی جهان را میسازیم در حالیکه بیشتر آنها به دلیل اتلاف سرمایه، رها شدهاند. ما از همهی اخباری که با آگهی حمایت میشوند و دیگر ویژگیهای پرتالها خلاص میشویم تا شما حواستان از جستجو در اینترنت پرت نشود.
Paypal – مردم از آدرسهای ایمیل ناامن یاهو و آاوال خود برای پرداخت پول واقعی به یکدیگر استفاده میکنند. این فرآیند هم توسط یک سازمان غیربانکی با یک نام جالب پشتیبانی میشود.
LinkedIn – در مورد یک شبکه اجتماعی حرفهای چی فکر میکنی؟ کاربران هر پنج سال یکبار آن را استفاده میکنند، همان زمانی که در جستجوی کار هستند.
FireFox – ما میخواهیم یک مرورگر وب بهتر بسازیم. با آنکه نوددرصد کامپیوترهای جهان قبلاً یک مرورگر مجانی در خود دارند. بیشتر کار را هم فقط یک نفر انجام میدهد.
Twitter – مانند ایمیل، SMS و RSS است. با این تفاوت که امکانات خیلی کمتری دارد. در ابتدا هم بیشتر توسط خورههای رایانه استفاده خوهد شد.
[منبع]
نوبت شماست:
دوستان نظر شما چیست؟ چه نمونه های دیگری از ایده های اصطلاحا مضحک دیده اید که بعدها به کسب و کارهای موفق تبدیل شده اند؟
لطفا دیدگاهایتان را برای من و دیگران خوانندگان خوشفکری، در بخش نظرات، بنویسید.
YouTube:
هر کی فیلمش رو داخل یه سایت برای دیگران به اشتراک میزازه و ملت از دیدن فیلم ها لذت میبرن
Android:
ما خیلی با حالیم یه سیستم عامل که چند نفر قبلا روش کار کردن می خریم کلی ساعت نفر آدم رو برای توسعش مامور میکنیم در اخر مفت میدیم به تولید کنندگان تا هر کدوم یه پوسته برای خودشون روی سیستم عامل ما سوار کنند و محصولاتشون رو باهاش به فروش برسونند
اینستاگرام:
پروژه قبلیمون که شکست خورد ولی بخش اشتراک عکسش جالب بود احتمالان اگر یه اپ موبایل برای اشتراک عکس بسازیم جواب بده
یه آفریقایی که توی 12 سالگی بازی کامپیوتری فضایی می سازه بعد زیپ2، پیپال، اسپیسایکس و تسلاموتورز و قطار و یه عالمه چیزای بدرد نخور دیگه تازه هم با ابداع راهکار خلاقانهای با نام پیپال کهکشانی به سراغ حل مشکل پرداخت در فضا رفته
:)
نمونه ایرانی؟
من تازه با سایت شما آشنا شدم….در یک کلام مطالب سایت فوق العادست…دست مریزاد و خسته نباشید
گلوبایت:ما از بایت های جهانی (گلوبال بایت = گلوبایت) کار خودمونو شروع کردیم و نماینده فروش مقالات و کتاب های علمی معتبر جهان در ایرانیم که چاپی هم مشتری خواست درخدمتشیم که در این بین هیچ پولی به جیبه سایت های خارجی نمیره ،علم هم ارزان در ایران درحال گسترشه
پروژه دوم ما خودرو ست که در حالت آزمایشیه
پروژه سوم هم واردات محصولات دیجیتاله در حالت آزمایشی
و در کنارش هم طراحی سایت و فروش شارژ و … هم داریم
لطفا نظرتون رو در مورد گلوبایت بگید ممنون میشم…
هشت:
به نام امام رضا(ع) اولین وب سرویس مبتنی بر موبایل رو برای اتصال کلیه ی سرویس های آنلاین و سایت ها و خدمات شهری به یکدیگر راه اندازی می کنیم تا شهروندان و زائرین به راحتی بتونن روی موبایل خودشون از هویت الکترونیکیشون در هر جای شهر استفاده کنند.
من خودم یه ایده به ظاهر مضحک دارم اونم ساخت یه وبلاگ پولیه وقتی که این همه سرویسهای وبلاگ رایگان هستش
سلام
با این که به نظر گاها جانب دارانه نوشته بودید(مثال بارزش آمازونه که انصافا ایده شون از اول خوب بود) ولی نکته جالبی رو تذکر میداد که یک ایده اولش میتونه ضعف هایی داشته باشه که شاید این ضعف ها تا آخرش هم همراهش باشه، ولی باید با استفاده از نقاط قوت و فرصت ها به موفقیت رسید.
حالا که فکر می کنم چقدر شبیه تحلیل SWOT شد