اگر درحال راه اندازی یک کسب و کار هستید و احساس میکنید که به چیزی احتیاج دارید و نمیدانید دقیقا چیست، میتوانم به جرات بگویم شما به یک شریک و بیش از آن به یک همراه احتیاج دارید. قرار نیست اولین شریک کاری شما، همراه آینده شما نیز باشد، اما بالاخره باید از جایی شروع کرد، شاید اولین انتخاب شما، تنها انتخابتان نیز باشد.
شراکت کاری، مثل روابط عاشقانه، میتواند بسیار پیچیده باشد و از لحاظ آماری با احتمال بیشتری منجر به شکست میشود. با این حال، یک شراکت سالم و قانونمند میتواند به هر دو شما برای دستیابی به موفقیتی بیشتر و سریعتر از آنچه که به تنهایی قادر به انجام بودید، کمک کند.
بسیاری از کسب و کارها موفقیت خود در گذر از مراحل سخت را، با شراکت کاری خود مرتبط میدانند. اما چطور شریکی انتخاب کنیم که باعث حرکت رو به جلو کسب و کارتان شود نه اینکه باعث فرو رفتن سریع آن باشد؟ پنج نکته ای که باید به آن توجه کنید به شرح زیر است:
۱. عادات کاری مشابه
مهم است که سهم شراکت برابر باشد، به خصوص وقتی که پای عادات کاری در میان باشد. اگر شما از ساعت ۶ صبح تا ۹ شب کار میکنید و شریک شما سوت زنان ساعت ۱ ظهر از راه میرسد و ساعت ۵ عصر نیز قصد رفتن دارد، مشکلات کم کم از راه میرسند. تعیین زودهنگام ساعات کاری، انتظارات و مسئولیتها باعث میشود کسی احساس نکند ناعادلانه همه بارها به دوش اوست.
۲. ثبات مالی و احساسی
اگرچه جسورانه به نظر میرسد، اما شما قطعا باید از وضعیت مالی کسی که میخواهید با او کسب و کاری آغاز کنید اطلاع داشته باشید. باید بدانید آیا او به پرداخت حقوق فوری نیازمند است و یا اینکه چقدر میتواند در شرایط سخت و رکود دوام بیاورد. کسی که وضعیت مالی متزلزلی دارد ممکن است به قربانی کردن موفقیت طولانی مدت کسب و کار در مقابل سوددهی سریع بیشتر متمایل باشد.
نیازی به گفتن نیست که شریک شما باید از لحاظ احساسی نیز پایدار باشد. شما وقت زیادی را با این شخص خواهید گذراند، پس باید این تجربه برای شما اگر دلپذیر نیست حداقل قابل تحمل باشد. علاوه بر آن، این شخص در آینده ویترین و نماینده شرکت شما خواهد بود، بنابراین مطمئن باشید که از پس فشار ناشی از آن برخواهد آمد.
۳. مهارت های تکمیلی
هرگز شریکی که دقیقا شبیه شماست را انتخاب نکنید. مهارتهای شریک شما باید مکمل مهارتهای شما و نه شبیه آنها باشد. هدف نهایی این است که کسی را پیدا کنید که مهارتها و استعدادهایش، بعنوان یک تیم، آنچه شما میتوانید انجام دهید را گسترش دهد. همه شرکای رویایی که میتوان به آنها اشاره کرد دارای مهارتهایی مکمل یکدیگر هستند و میتوانند به تواناییهای یکدیگر تکیه کنند.
۴. چشم انداز مشترک
توافق اولیه آسان است اما در مورد اهداف بلند مدت کسب و کار چطور؟ مطمئن شوید آیندهای که شما در سر میپرورانید با آرمانهای شریک شما همراستا باشد.
۵. اعتماد
هر رابطه خوبی بر پایه اعتماد شکل میگیرد اما وقتی جیبها نیز درگیر رابطه میشوند، وضع کمی پیچیده میشود. اگر نمیتوانید به شریکتان آنقدر اعتماد کنید که فرزندتان را به او بسپارید یا یک کلید از خانهتان را به او بدهید پس بهتر است از همین الان درگیر نشوید.
برای موفقیت بهتر است بیش از همه چیز در مورد سرمایه، اهداف و انتظارات با شریکتان به شدت صادقانه صحبت کنید. بنابراین پیش از صرف وقت، پول و انرژی روی یک شراکت کاری جدید مطمئن شوید که این نکات را مد نظر قرار دادهاید.
نوبت شماست:
شما آیا به دنبال شریک می گردید؟ به نظرتان کدامیک از موارد بالا برای یک شراکت موفق، مهمتر است؟
سلام . مطلب جالبی بود
نکته ۶ هم لازمه
۶ – شریک خود را در مواقعی که لازمه درک کنید!
خیلی مفید بود. خیلی کم دیده یا شنیده بودم راجع به همچین موضوعاتی صحبت شود. هر پنج مورد خیلی اهمیت دارند. مورد ۳ و ۵ را میتوان متمایزتر دانست.
با سلام
من تازه یه فروشگاهاینترنتی رو راه اندازی کردم ولی واقعیتش سرمایه کافی برای خرید کالا ندارم آیا کسایی هستن یا حاضر میش با من شریک بشن؟؟
سلام،
مرسی از مطلب خوبتون.
به نظر من، هرچند هر پنج مورد مهمه، ولی قطعا عادات کاری مشابه، مهارتهای تکمیلی و اعتماد خیلی مهمتر هستند.
من حتی اعتماد رو از همه مهمتر هم می دونم!
به نظر شراکت در کار شباهت خیلی زیادی به ازدواج داره، چون تا به کسی اعتماد نکنی نمی تونی آینده زندگیت و عمرت رو باهاش شریک بشی!