راهنمای سریع و جامع خوشفکری برای موفقیت در استارتاپ ویکند

۲۴ بهمن ۱۳۹۱  ·   زمان مطالعه 4 دقیقه


سومین دوره استارتاپ ویکند تهران تا چند روز دیگر برگزار خواهد شد. برگزاری دو دوره پیشین این رویداد، فضای استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا را تا حدودی تحت تاثیر قرار داد.

تعدادی از افراد خوشفکر و با استعداد که ایده ای در سر داشتند با این هدف که بتوانند از این رویداد به عنوان محلی برای یافتن همکاران جدید، سرمایه گذار و یا صرفا با هدف یادگیرید و تجربه، در دوره های قبلی شرکت کرده و در دوره جدید هم شرکت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: واکاوی اولین دوره استارتاپ ویکند تهران: شکست شیرین برای کارآفرینان آینده

تعداد زیادی از افرادی که در دوره های پیشین این رویداد شرکت کرده بودند، در ادامه کار، برای کسب مشاوره با ما تماس گرفته اند و در ارتباط هستند. در این تماس ها، به وضوح اثر فضای فکری استارتاپ ویکند بر ذهن این افراد قابل تشخیص بود و گاها باید زمانی را صرف اصلاح برداشت های غیرواقعی و ذهنیت های غیر مفیدی که در اثر شرکت در این رویداد شکل گرفته بود، کنیم. از طرف دیگر از اینکه تعدادی از افراد شرکت کننده توانسته اند ایده و تیم خود را پس از آن رویداد ادامه دهند و در اجرای درست و به موفقیت رساندن استارتاپ خود مصمم هستند، خوشحالیم.

امیدوارم در آینده نزدیک رویدادهای مفید در زمینه راه اندازی کسب و کارهای نوپا از نظر کیفی و کمی بهبود و افزایش یابند تا بتوانند نقش درستی در ساخت و اصلاح اکوسیستم کارآفرینی کشور بازی کنند.

با توجه به تجربیاتم به عنوان مربی اولین دوره این رویداد، و همچنین بر اساس مشاوره های انجام شده با افراد شرکت کننده دراین رویداد، مطلب زیر نگاشته شده است. امیدوارم دوستانی که در این رویداد شرکت می کنند و یا قبلا شرکت کرده اند، با خواندن آن بتوانند دیدگاه واقع بینانه تری از آن داشته باشند و بتوانند به بهترین شکل ممکن از چنین فرصت هایی استفاده کنند.

واقعیت‌ها و راه‌حل‌ها:

۱. در این برنامه همه کسانی که شرکت کرده اند جوان، اکثرا دانشجو و یا تازه فارغ التحصیل شده هستند. که بیشتر برنامه نویس و گرافیست هستند، به ندرت از مشاغل و صنایع دیگر هستند.

۲. تنها ۶۰ ثانیه برای مطرح کردن ایده زمان دارید.

۳. هیچ کس ایده شما را نخواهد دزدید. هیچ کس ایده شما را آنجا نمی خرد.

۴. تقریبا تمام ایده های مطرح شده بجز یکی یا دوتا، یا قابل اجرا نیستند، یا در ایران قبلا اجرا شده اند، یا در کشور دیگری اجرا شده اند که شما از آن بی اطلاع هستید.

۵. اسپانسرها وعده و قول های زیادی می دهند اما شما خیلی جدی نگیرید. برخلاف آنچه گفته می شود، اسپانسرها آنجا نیامده اند تا استعدادهای برتری مانند شما را استخدام کنند. کارمندان اسپانسرها هم کنار شما جزو شرکت کنندگان هستند.

۶. این رویداد مسابقه مهارت های برنامه نویسی یا فوتوشاپ نیست. اشکالی ندارد از قالب های طراحی و کدهای برنامه نویسی آماده استفاده کنید.

۷. به جزئیات گیر ندهید. سریع باشید و بر روی برگه ای بزرگ بنویسید: به اندازه کافی خوب، کافیه.

۸. کسی که ایده را مطرح می کند احساس می کند باید مدیر تیم شود. بهتر است کسی مدیر شود که سنش بالاتر است و تجربه کار در یک کسب و کار واقعی را دارد.

۹. آرامش خود را حفظ کنید، کار تیمی آسان نیست، دعوا می شود.

۱۰. تیم ها دو حالت پیدا خواهند کرد: یا هر کسی می رود یک گوشه می نشیند مشغول کار خودشان می شود یا دور هم می نشینند و با هم بر روی ریزترین جزئیات بحث و جدل می کنند. مدیر باید به درستی و به اندازه لازم کانال های ارتباطی بین اعضای تیم را باز نگه دارد.

۱۱. دعوا نکنید! مهم نیست گلکسی بهتر است یا آیفون، ویندوز بهتر است یا لینوکس، php بهتر است یا asp.net .

۱۲. به دنبال جادوگری نباشید! ابزارها و تکنیک های عجیب و غریب برنامه نویسی و گرافیک موفقیت شما را تضمین نمی کند.

۱۳. همه استرس دارند. شب ها خوابتان نخواهد برد.

۱۴. دوستان زیادی پیدا خواهید کرد. شبکه سازی کنید.

۱۵. به جنبه درآمدزایی ایده و محصول  بیشتر توجه کنید. به (USP) فکر کنید. یعنی (Unique Selling Proposition) ایجاد مزیت رقابتی و نقطه فروش واضح و یکتا.

۱۶. هر ۵ دقیقه یکبار، یک مربی وارد اتاق می شود وسوالاتی را از شما می پرسد که ۱۰ بار برای مربیان قبلی توضیح داده اید. پس بر روی درب ورودی اتاق، یک برگه بزرگ بچسپانید و روی آن عنوان ایده، نام اعضای تیم، مهارت های افراد، مشتریان احتمالی، USP و ویژگی های محصول نهایی مورد نظرتان را بنویسید.

۱۷. برخی از مربیان و یا داوران ممکن است انجام موارد زیادی را به شما پیشنهاد داده و به شما مشق شب بدهند. شاید لازم نباشد انجام دهید.

۱۸. هر مربی حرف هایی به شما می زند که زندگی تان را زیر و رو می کند. از مربیان کمک بخواهید و سوال کنید. همه مربیان نظر یکسان ندارند. از هر مربی چیز مفیدی یاد خواهید گرفت.

۱۹. اجرای ایده از خود ایده مهمتر است. مهم این است که در روز آخر یک MVP (کمینه محصول پایه ای مناسب رشد) داشته باشید یعنی چیزی داشته باشید که کار می کند هر چند کامل نباشد.

۲۰. از روز اول به فکر اسلایدهای روز آخر باشید. برای خود شعار تبلیغاتی مناسب بسازید.

۲۱. همه شکست می خورید، یک شکست شیرین و به یادماندنی. هدف کسب تجربه است. و هیچ کس دست خالی از این رویداد بیرون نخواهد رفت.

۲۲. دلیلی ندارد اگر خواستید کار بر روی ایده تان را پس از استارتاپ ویکند ادامه دهید با همان افراد تیم ادامه دهید.

مواردی که پیشنهاد می کنم همراه خود داشته باشید:

  • کارت ویزیت به تعداد زیاد
  • لبخند مداوم
  • فایل پرینت شده (Business Model Canvas) بوم مدل کسب و کار. توضیح بیشتر اینجا و اینجا.
  • یک لپ تاپ
  • یک کپی از این نوشته که مدام موارد بالا را به خودتان و هم تیمی هایتان یادآوری کنید.

موفق باشید.

آیا شما در دوره های قبلی استارتاپ ویکند شرکت کرده اید؟ تجربیاتتان را با ما و دیگر خوانندگان خوشفکری در میان بگذارید.

5 پاسخ به “راهنمای سریع و جامع خوشفکری برای موفقیت در استارتاپ ویکند”

  1. moh@mad گفت:

    برای منی که شاید قصد حضور داشتم خیلی مفید بود

  2. محمدی گفت:

    سلام دوستان گرامی خوشفکری
    ضمن احترام به نظر شما لطفا بفرمائید طی دو دوره ایکه استارتاپ ویکند برگزار شده در هر دوره چند نفر شرکت کننده حضور داشته اند و چند ایده منجر به نتیجه و یک کسب و کار اجرائی شده است. این بهترین تبلیغ برای این جشن استارت آپ است. و بفرمائید چرا برخی از مربیان پس از دوره اول علنا اثر بخشی آن را رد کردند و از مربیگری در استارت آپ ویکند دوم انصراف دادند.بنظر میرسد جدای از محاسن استارتاپ ویکندی که دوستان برگزار می کنند این محفل اگر برای جوانانی که با امید و آرزو و پیدا کردن شرایط بهتر برای تبدیل ایده هایشان به عمل نون و آبی نشود برای برگزار کنندگان آن کلاهی داشته باشد.

  3. محمدی گفت:

    حدس می زدم کامنتی که گذاشته بودم را تائید نکنید.دلیل حدس زدنم هم مشخص است.یا شما هم منافعی از استارت آپ ویکند ها دارید و یا خلق و خوی ایرانیتان اجازه شنیدن و شنیده شدن حرفی مخالف نظرتان را ندارد….

  4. محمدی گفت:

    الان کامنت تائید شده را دیدم.با پوزش از بابت این خصوصیت ایرانی من یعنی زود قضاوت کردن.باور کنید وقتی متن را باز کردم هیچ کامنتی ندیدم…

  5. چیا چاره خواه گفت:

    در تایید نکته 5 و 15 به مطلب کوتاه زیر اشاره می کنم :
    آیا حضور سرمایه گذار در استارتاپ ویکند به نتیجه خواهد رسید؟
    http://www.hamfekri.com/blog/archives/324

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*