با استفاده از بوم دایره طلایی می توانید «بیانیه ماموریت» و «شعار سازمانی» مناسب بسازید. اغلب، چالشی ترین بخش، تعیین چشمانداز است. برای انجام این کار، می توانید از تمرین بوم دایره طلایی آقای سیمون سینِک استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با مفهوم دایره طلایی، این ویدیو را ببنید.
ترتیب پر کردن بوم دایره طلایی:
[۱] چرایی: چرا شرکت شما این کار را انجام میدهد؟ ماهیت وجودی سازمان شما چیست؟
[۲] چگونگی: چگونه شرکت شما آن کارها را انجام میدهد؟
[۳] چیستی: شرکت شما چه کارهایی انجام می دهد؟
راهنمای گام به گام:
۱. گردآوری
بوم حلقه طلایی را بر روی دیواری نصب کنید و تیم خود را به پاسخ به سوالات کلیدی دعوت کنید. زمانی حدود ۵-۱۰ دقیقه به این کار اختصاص دهید. از تیم بخواهید تا مواردی را که از نظر آنان، سازمان، شرکت یا استارتاپ را در ۱، ۲ یا ۵ سال آینده تعریف میکند یادداشت کنند. از آنها بخواهید تا جایی که می توانند در مورد شرکت یا محصول موجود در یادداشت های خود مواردی بنویسند.
۲. طبقهبندی
هنگامی که زمان اختصاص دادهشده به انتها رسید، هر یک از یادداشتهای اعضای تیم را روی بوم دایره طلائی نوشته یا بچسبانید. سعی کنید نظرات را بر اساس «چیستی»، «چگونگی» و «چرایی» طبقه بندی کنید. نوشتههای مشابه را باهم دسته بندی کنید. می توانید موارد یکسان را حذف کنید.
۳. پرسیدن ۵ چرا
اکنون که بوم دایره طلائی را پر کرده اید، یک قدم به عقب بردارید. به بوم خود نگاه کنید و سعی کنید ببینید که آیا تعادل بین «چیستی»، «چگونگی» و «چرایی» وجود دارد. احتمالا تعداد برچسبهای «چیستی»، «چگونگی» بیشتر از برچسب های «چرایی» می باشند.
برای رسیدن به دلایل عمیق تر، یک گام فراتر بروید و از تکنیک «۵ چرا» استفاده کنید. با «چرا این مهم است؟» شروع کنید، و دلایل عمیقتری را بپرسید. پاسخ های جدید را به بوم دایرهی طلاییتان اضافه کنید.
۴. گام های بعدی
دایرهی طلایی بیانگر دیدگاه فعلی شما درباره ایده، استارتاپ، یا کسب و کار شما است. و طبیعتا میتواند تغییر کند، بنابراین هر چند وقت یکبار مجدداً آن را مرور کنید.
چک لیست کارها:
– شما بوم خود را پاکسازی کرده اید و همه موارد کمتر مهم و یا تکراری را حذف کرده اید
– شما تکنیک «۵ چرا» روی مهمترین موارد بکار گرفتهاید.
– شما بوم خود را با افرادی که در جلسه حضور ندارند، به اشتراک گذاشتهاید. آیا آن ها بوم شما را به درستی درک کردند؟