با استفاده از بوم SWOT نقاط قوت و ضعف ایدههایتان را کشف کنید و به کمک آن یک استراتژی مناسب برای بهبود ایده هایتان بسازید.
وقتی می خواهید درکی جامع از نقاط قوت و ضعف خود در مقابل تهدیدها و فرصت های موجود پیدا کنید، این ابزار استراتژیک به شما کمک خواهد کرد. تجزیه و تحلیل SWOT (نقاط قوت، ضعف، فرصت، تهدید) ابزاری نسبتا سنتی، اما بسیار موثر برای بزرگنمایی یک ایده و نقاط قوت و ضعف آن است.
بسیاری از شما می دانید که چگونه می توانید تجزیه و تحلیل SWOT را انجام دهید، اما در اینجا من خیلی کوتاه این را توضیح می دهم. برای انجام تجزیه و تحلیل SWOT موثر، شما به یک لیست کوتاه (۳-۵) ایده نیاز دارید. برای هر کدام، انجام این تجزیه و تحلیل کمی زمان می برد.
ترتیب پر کردن بوم SWOT:
[۱] عوامل داخلی و خارجی: محور عمودی بوم SWOT، عوامل داخلی و خارجی که بر روی ایده یا موقعیت شما کار می کنند، را از هم تفکیک می کند.
[۲] عوامل مثبت و منفی: در محور افقی، بوم SWOT عوامل مثبت و منفی را از هم تفکیک می کند. نقاط قوت و فرصت ها مثبت هستند، و نقاط ضعف و تهدیدها منفی هستند.
راهنمای گام به گام:
۱. نقاط قوت و ضعف
ایده خود را مرور کرده و به چالش بکشید. حداقل ۵ نقطه قوت و ۵ نقطه ضعف را به دست آورید. برای آسانتر کردن این بخش، به جنبه های مختلف ایده ای که قبلاً دسته بندی کرده اید، بپردازید و نیز می توانید به تحقیقات مشتری که قبلا انجام دادهاید مراجعه کنید.
نکته: برای ترکیب چندین ایده در یک بوم SWOT، برای هر ایده از برچسبهای کاغذی یا خودکارهای رنگی مختلف استفاده کنید.
۲. فرصتها و تهدیدها
فرصتها و تهدیدهایی که در مواجه با ایده شما هستند را مرور کنید. فرصتها یا تهدیدهای ناشی از بازار، اقتصاد، رقابت، فناوری جدید، جمعیتشناختی و ترجیحات متغیر مشتری چیست؟ ریسک و ابهامات بزرگی که با آنها روبرو هستید چیست؟
۳. مقایسه
ایده های مختلف را با هم مقایسه کنید. سعی کنید ببینید که آیا ایده ها نقاط قوتی دارند که بتواند نقاط ضعف را پوشش دهد، یا اینکه نقاط قوتی دارند که برای استفاده از فرصت ها مناسب باشد. یک راه خوب برای انجام این کار، امتیازدهی است. معمولا امتیازدهی نقاط قوت ۲+، ضعف ۲-، فرصت ۱+ و تهدید ۱- می باشد. جمع امتیاز ایده های مختلف را با هم مقایسه کنید و ارتباط منطقی آنها را ارزیابی کنید.
۴. گام های بعدی
به SWOT خود برگردید و امتیاز آن را را با نسخه های جدیدتر از ایده خود مقایسه کنید. آیا موفق به بهبود آن شدهاید؟ آیا نکات منفی را از بین بردهاید؟
چک لیست کارهای بعدی:
- شما بوم SWOT را برای هر یک از ایده های خود پر کرده اید.
- شما امتیازها را محاسبه کردهاید و آنها با با هم مقایسه کردهاید.
- شما می دانید که چگونه جنبه های منفی ایده را از بین ببرید.
سلام وقت بخیر چرا فایل ورد بوم SWOTرو قرار ندادین .تو فایل پی دی اف که نمیتونیم چیزی بنویسیم که بخایم پرش بکنیم